Träning

Nu kan jag snart börja träna snart. Min målvikt börjar nu närma sig.  Jag har satt ett mål på 82 kg. Sen efter det ska jag börja träna med Kajsa. Startade på 88.7 kg och är nu nere på 83 kg. Till nästa helg blir det av. Då startar jag på Kajsas gym Enjoy. Det ska bli spännande.

Chokladrutor

150 g smält margarin
1.5 dl mjölk
2 ägg
2.5 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

GLASYR
3 dl florsocker
2 msk kakao
3 msk bryggmalet kaffe eller snabbkaffe
50 g smält margarin
3 msk mjölk eller vatten

GARNERING
1 dl kokosflingor, hackade mandlar eller nötter


1.Sätt på ugnen 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en lätt smord långpanna 30x40 cm. Pappret ligger fast om långpannan är smord.

2. Smält margarinet på svagvärme eller i micron. Säll åt sidan och tillsätt mjölken.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Blanda de torra ingredieserna. Rör ner mjölblandningen och vätskan i de uppvispade äggen. Rör om till en jämn smet.

5. Häll och bred ut smeten i en långpannan. Grädda omedelbart mitt i ugnen omkring 10 min.

6. Gör under tiden glasyren. Blanda florsocker, kakao, kaffe ock vaniljsocker. Tillsättdet smälta margarinet ock mjölken. Rör glasyren slät.

7. Bred glasyren över den varma kakan (i långpannan). Strö önskad garnering över.

8. Skär kakan i fyrkantiga bitar då den svalnat. Använd (varm) kniv eller plåtskrapa. Lossa kakorna försiktigt.

ca:60 st

Min dotter Jannika



Ost och skinkpaj (Quiche Lorraine)

Ost och skinkpaj [Quiche Lorrine]

4-5 Personer

Fyllning:

200g rökt skinka

250g riven ost grovt

Blandas ihop

Äggstanning:

3 ägg

3 dl kokt mjölk som sedan svalnat eller 3dl grädde

Salt, riven muskotnöt, vitpeppar

Röres  samman

Quiche-pajdeg:

3 dl mjöl

1 krm salt

150g kallt smör eller margarin

3 msk kallt vatten

Ugnsvärme: 200 grader

Degen. Ner med ingredienserna i en bunke, utom vattnet. Smula in smöret i mjölet. När det är gjort, tillsätt vattnet. Arbeta degen snabbt. Lägg degen i plastfolie. In i kylen 1 tim. Tag nu ut degen, kavla ut och lägg i en pajform. Nagga botten och täck kanterna med folie när du nu stoppar in pajskalet i ugnen för att förgräddas i 10 min.Tag sedan ut pajskalet. Häll i fyllningen som du blandat. Häll på äggstanningen och så in i ugnen i ca 30 min. Servera med en god sallad.

 Folie sätts på plattsFyllningen hälls påÄggstanningen hälls påGräddningPajen är klar
Receptet från "Pajer & piroger- Ica provkök" Ica bokförlag.


 

 

 


Däcket som nästan försvann.

För några veckor sedan så bytte jag till vinterdäck. Det som är viktigt vid ett däckbyte är att efterdra muttrarna efter ett antal mil. Men jag glömde bort det så däcket höll på att ramla bort. Först trodde jag att det var kardan som höll på att gå sönder för det var ett jäkla liv vid vänster framdäck. Så jag skulle ta bort det och kolla kardan men när jag skulle det så satt muttrarna väldigt lösa, alla fyra faktiskt. Så jag har gjort en utbildnings video till alla som vill lära sig att inte glömma bort att efterdra muttrarna. Mycket nöje!


RSS 2.0