Ost och skinkpaj (Quiche Lorraine)

Ost och skinkpaj [Quiche Lorrine]

4-5 Personer

Fyllning:

200g rökt skinka

250g riven ost grovt

Blandas ihop

Äggstanning:

3 ägg

3 dl kokt mjölk som sedan svalnat eller 3dl grädde

Salt, riven muskotnöt, vitpeppar

Röres  samman

Quiche-pajdeg:

3 dl mjöl

1 krm salt

150g kallt smör eller margarin

3 msk kallt vatten

Ugnsvärme: 200 grader

Degen. Ner med ingredienserna i en bunke, utom vattnet. Smula in smöret i mjölet. När det är gjort, tillsätt vattnet. Arbeta degen snabbt. Lägg degen i plastfolie. In i kylen 1 tim. Tag nu ut degen, kavla ut och lägg i en pajform. Nagga botten och täck kanterna med folie när du nu stoppar in pajskalet i ugnen för att förgräddas i 10 min.Tag sedan ut pajskalet. Häll i fyllningen som du blandat. Häll på äggstanningen och så in i ugnen i ca 30 min. Servera med en god sallad.

 Folie sätts på plattsFyllningen hälls påÄggstanningen hälls påGräddningPajen är klar
Receptet från "Pajer & piroger- Ica provkök" Ica bokförlag.


 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0