Dagens lilla händelse: Jag i solen



Hej alla bloggisar

Ska fösöka att bli mer aktiv i min blogg. Medan jag sitter och skiver det här så håller Nisse (vår katt) att tugga på min arm, så det är lite svårt att skriva. Tanken var att jag ska lägga upp lite bilder av sånt som hänt under dagen eller veckan/ månaden/ året. Så vi får se vad det blir. Vi syns. Aj Nisse, sluta det gör ont!

Jag är lat

Tänkte att jag skulle börja träna med det går lite trögt. Det funkade bra ett tag, men sedan blev jag lat av någon anledning. Men nu ska jag skärpa mej igen!

Oknådat bröd

Ingredienser:
1/2 paket jäst (25 g)
2 tsk salt
1 msk flytande honung
5 dl ljummet vatten
1 dl mjölk
11 dl mjöl + lite till utbaket

Smula sönder jästen i en bunke tillsammans med salt och honung. Rör om tills allt har smält. Häll nu i fingervarm vatten och mjölk och rör om. Häll i mjölet, och om du vill ha något i ( som svarta oliver eller någon god salami nötter eller så) och rör tills allt är blandat. Det är normalt att degen är lite kladdig. Låt det nu jäsa med en handuk över bunken i ca 1 1/2 timme. Dela degen till två bröd och så in i ugnen i 20 min i 250 grader. Ät och njut.

Så här goda kan dom se ut! De här har jag gjort på socker istället för att honungen var slut. Det blev helt okej möjligen mindre fluffigt,  men det var knappt märkbart.



Receptet från Nu är det mat

RSS 2.0