Chokladrutor

150 g smält margarin
1.5 dl mjölk
2 ägg
2.5 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

GLASYR
3 dl florsocker
2 msk kakao
3 msk bryggmalet kaffe eller snabbkaffe
50 g smält margarin
3 msk mjölk eller vatten

GARNERING
1 dl kokosflingor, hackade mandlar eller nötter


1.Sätt på ugnen 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en lätt smord långpanna 30x40 cm. Pappret ligger fast om långpannan är smord.

2. Smält margarinet på svagvärme eller i micron. Säll åt sidan och tillsätt mjölken.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Blanda de torra ingredieserna. Rör ner mjölblandningen och vätskan i de uppvispade äggen. Rör om till en jämn smet.

5. Häll och bred ut smeten i en långpannan. Grädda omedelbart mitt i ugnen omkring 10 min.

6. Gör under tiden glasyren. Blanda florsocker, kakao, kaffe ock vaniljsocker. Tillsättdet smälta margarinet ock mjölken. Rör glasyren slät.

7. Bred glasyren över den varma kakan (i långpannan). Strö önskad garnering över.

8. Skär kakan i fyrkantiga bitar då den svalnat. Använd (varm) kniv eller plåtskrapa. Lossa kakorna försiktigt.

ca:60 st

Min dotter Jannika



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0