Wienerschnitzel på fläskfilé till ca 6 pers



Ingridienser

Panering

Ca 4 ägg

Ca 4dl ströbröd

Schnitzlarna

900 g fläskfilé

Rökt skinka

Ost i skivor med lite smak, gouda går bra

Tillbehör

Bearnaisesås på burk, den kalla sorten är godast

Pommes frites eller strips

Grönsaker

Gör så här:

Putsa filéerna från hinnor, filesträng och annat skräp som följer med för att öka vikten (så att dom som säljer ska tjäna mer pengar). Skär upp filén i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg en fileskiva i en bit plastfolie som du viker i hop.  Nu kan du ta en kastrull och banka ut skivan, den ska bli ca 3 mm tjock.  Gör så med alla bitar tills alla är platta. Para ihop dom som blivit lika. Om några bitar inte går att banka så panerar du dem och steker som smakprov. Nu lägger du först en fileskiva, sedan  2 skivor ost, sedan rökt skinka, ost igen och till slut sista fileskivan. När alla är klara kan du panera dem och steka dem i margarin. Sätt värmen på 5:an, brödet brukar brännas så skölj pannan ibland med varmt vatten. Lycka till!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0