Ost och skinkpaj (Quiche Lorraine)
Ost och skinkpaj [Quiche Lorrine]
4-5 Personer
Fyllning:
200g rökt skinka
250g riven ost grovt
Blandas ihop
Äggstanning:
3 ägg
3 dl kokt mjölk som sedan svalnat eller 3dl grädde
Salt, riven muskotnöt, vitpeppar
Röres samman
Quiche-pajdeg:
3 dl mjöl
1 krm salt
150g kallt smör eller margarin
3 msk kallt vatten
Ugnsvärme: 200 grader
Degen. Ner med ingredienserna i en bunke, utom vattnet. Smula in smöret i mjölet. När det är gjort, tillsätt vattnet. Arbeta degen snabbt. Lägg degen i plastfolie. In i kylen 1 tim. Tag nu ut degen, kavla ut och lägg i en pajform. Nagga botten och täck kanterna med folie när du nu stoppar in pajskalet i ugnen för att förgräddas i 10 min.Tag sedan ut pajskalet. Häll i fyllningen som du blandat. Häll på äggstanningen och så in i ugnen i ca 30 min. Servera med en god sallad.
Receptet från "Pajer & piroger- Ica provkök" Ica bokförlag.